Papierrollen van 3.30 meter en 5.000 kg volautomatisch laden

Papier waar kranten en tijdschriften van gedrukt worden of dat als basisgrondstof gebruikt wordt voor de kartonindustrie, zit op grote rollen die zwaar van gewicht zijn. Zware en hoge papierrollen los vervoeren is in de wetgeving niet toegestaan, omdat er bij een noodstop levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Bij het vervoer van papierrollen speelt dan ook de ladingszekerheid en de veiligheid een cruciale rol.

Van Eck ontwikkelde in de afgelopen jaren verschillende voertuigen voor het vervoer van papierrollen. In 2004 ontwikkelde Van Eck een trailer voor het vervoer van papierrollen met een hoogte van 3.300 mm en een gewicht van 5.000 kg per rol. Voor het shuttleverkeer van papierrollen waarbij per dag meerdere keren wordt geladen en gelost, ontwikkelde Van Eck een voertuig met een volautomatisch laad- en lossysteem inclusief een vastzetsysteem waarbij er geen spanbanden nodig zijn.

I    Ecksclusief transport van papierrollen met een hoogte van 3.300 mm
Voor een Duitse fabrikant van kartonverpakkingsmateriaal en zijn vervoerders ontwikkelde Van Eck een oplegger voor het vervoer van 6 papierrollen van 4.200 kg met een doorsnede van 1.450 mm en een hoogte van 3.300 mm. Het voertuig kan tevens ingezet worden voor het vervoer van 5 stuks papierrollen van 5.000 kg. De uitwendige hoogte van het voertuig blijft hierbij binnen de wettelijk bepaalde afmeting van 4.000 mm.

Innovatieve vloerconstructie
Het voertuig bestaat uit een zwanenhalsoplegger chassis. De 6 of 5 stuks papierrollen worden staand in de oplegger vervoerd. Het gevaar dat de rollen gaan kantelen en schuiven heeft Van Eck met behulp van een innovatief systeem in de vloer geheel opgevangen. De vloer achter de zwanenhals is in het midden over een lengte van 8.800 mm met een breedte van 1.600 mm voorzien van een speciale ‘diepbed-constructie’ waardoor er een inwendige hoogte ontstaat van 3.300 mm en er achter de zwanenhals 5 stuks papierrollen in verticale stand vervoerd kunnen worden. In de vloer zijn vloerrongen aangebracht die berekend zijn op de belasting van de lading. Hierdoor kunnen de papierrollen met behulp van spanbanden en per rol met 2 vloerrongen per zijde worden vastgezet. De lading wordt door deze vloerconstructie gezekerd en de veiligheid wordt gehandhaafd. Op de zwanenhals kan er liggend een papierrol geladen worden met een hoogte van 3.300 mm. Deze rol wordt via een speciale coilgoot en spanbanden vastgezet.
De vloer is voorzien van omhoogklapbare aluminium vloerdelen waardoor de ‘diepbed-constructie’ in de vloer geheel vlak gemaakt kan worden. Er ontstaat dan een inwendige laadhoogte van 3.200 mm. Het voertuig kan door gebruik van de vlakke vloer ook voor een ander type vervoer ingezet worden. De vlakke vloer achter de zwanenhals is daarbij vorkheftruckbestand.

Snel en veilig laden- en lossen
Het voertuig is voorzien van een schuifzeilcarrosserie geproduceerd met behulp van een sterk bizonzeil met diefstalbeveiliging. Het kopschot en het dak kunnen middels drie sets gasveren aan de voor- en de zijkant 40 cm worden verhoogd. Dit zorgt ervoor dat er sneller geladen en gelost kan worden en dat lading van 3.000 mm hoog zonder schaderisico snel gehandeld kunnen worden. De papierrollen van 3.300 mm hoog worden  aan de zijkanten geladen en gelost. Met open zeilen en geheven dak beschikt men over een zijdelingse doorlaadhoogte van 3.340 mm. De transporteur creëert hiermee een optimale toegankelijkheid bij het laden en lossen en kan hierdoor snel en met zo weinig mogelijk schades haar service aan de klanten bieden.

Eckstra sterk en duurzaam chassis
Een voertuig voor het vervoer van papierrollen krijgt veel te verduren. Een hoge puntbelasting door het gebruik van een vorkheftruck en de zware gewichten van de rollen. Vanwege het hoge totale ladingsgewicht, bestaat de basis van dit voertuig uit een licht geconstrueerd chassis waarbij ook rekening is gehouden met de zware belasting van de papierrollen. Bij de ontwikkeling is eveneens sterk de nadruk gelegd op het bereiken van een goede gewichtsverdeling op de assen en de koppelingsdruk op de trekker. De koppelingsdruk en asbelasting wordt niet overschreden.
Vanwege de extreme inwendige hoogte van de carrosserieën, is de bodemvrijheid van de voertuigen minder groot als bij een standaard voertuig. Het voertuig ligt dan ook laag op de weg. Om snellere roestvorming te voorkomen is het chassis op een speciale manier behandeld. De chassis worden gestraald, gescoupeerd en tot slot voorzien van laag twee-componenten lak in een kleur naar keuze. Ook kan er gekozen worden om het chassis volledig volbad te verzinken. Door beide behandelingen wordt de levensduur van het voertuig verlengt waardoor de transportondernemer langer met het voertuig kan doorrijden en daardoor zijn exploitatiekosten kan terugdringen.

II    Ecksclusive trailer voor papiertransport zonder spanbanden
Omdat het laden en het lossen van de grote en zware papierrollen veel tijd in beslag neemt als ook het vastzetten van de lading met spanbanden, kreeg Van Eck in 2004 een klantspecifieke opdracht een transportoplossing te bedenken waarbij de laad- en lostijd van grote papierrollen sterk teruggebracht wordt. Van Eck ontwikkelde een voertuig met schuifzeilcarrosserie uitgevoerd met een automatisch laad- en lossysteem waarbij er geen spandbanden aangebracht dienen te worden. Het beveiligingssysteem is tevens uitvoering getest en goedgekeurd door de Duitse keuringsinstantie Dekra.

Automatisch laad- en lossysteem
Indien er sprake is van meerdere laad-en los cyclussen op één dag, dan is er veel tijd te winnen met een automatisch laad- en lossysteem. Van Eck bracht op de vloer van het voertuig een automatische transportband aan die aansluit op het stationaire laad- en lossysteem aan de laadkant én aansluit op de loskant. Met behulp van deze transportband kunnen de rollen in het voertuig in minder dan 3 minuten compleet geladen en gelost worden. Het gebruik van een heftruck is met dit systeem niet nodig, waardoor beschadigingen aan de papierrollen sterk teruggebracht wordt en er minder papierafval is.

Goedgekeurde ladingszekering zónder gebruik van spanbanden
Op de transportband is een anti-slip laag aangebracht zodat de papierrollen niet kunnen verschuiven tijdens het transport. In het dak zijn speciale geleidingsprofielen aangebracht, waardoor de rollen vastgezet kunnen worden en er geen spanbanden nodig zijn om de lading te zekeren. In geval van een noodstop wordt het kantelen van de rollen hiermee vermeden. Omdat er geen spanbanden aangebracht dienen te worden kan er per rit ruim 30 minuten aan tijd bespaard worden. Tevens zijn rollen die onverpakt (minder afval) vervoerd worden zeer kwetsbaar voor beschadigingen. Door gebruik van spanbanden worden de rollen door de vastzetdruk beschadigd. Met dit systeem worden beschadigingen aan de lading sterk teruggebracht.

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw,  of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.