Eckstreme Dubbeldek Cool mét ATP certificaat klasse FRC


Naast de Eckstreme Dubbeldek Box  heeft Van Eck ook een Dubbeldek Trailer  in koel-vries uitvoering. De ervaring die Van Eck de afgelopen jaren heeft opgedaan op het terrein van dubbeldek trailers én de meer dan  60 jaar ervaring in koel-vries voertuigen maken de deze koel-vries dubbeldek trailer tot een uniek kwalitatief hoogwaardig en zeer innovatief product.

Geïsoleerde carrosserie
Voor de geïsoleerde wanden is gebruik gemaakt van polyurethaan en zuivere polyesterhars, die via glasvezel en roving met elkaar zijn verbonden (het zgn. nat-in-nat-procedé). Door dit nat-in-nat procedé kan een zeer hoge isolatiewaarde worden gegarandeerd en wordt het delamineren van de wanden uitgesloten. De traversen in de wanden, bestaande uit een combinatie van polyurethaanschuim en glasvezel, dienen ter verbinding van de binnen- en buitenlaminaat en extra versterking van de wanden. Vanwege de extreem hoge zijwanden van 3.700 mm is deze versterking een primaire vereiste.
De geïsoleerde ondervloer is eveneens volgens het nat-in-nat-procédé geproduceerd. Ten behoeve van de zelfdragendheid van de carrosserie zijn in de vloer glasvezelversterkte dwarsbalken aangebracht. Voor de toplaag van de ondervloer kan een keuze gemaakt worden tussen traanplaat en een polyester antisliplaag.

ATP certificaat klasse FRC als mogelijkheid
Na jarenlange ontwikkeling kan Van Eck een Dubbeldek Cool Trailer leveren met ATP certificaat klasse FRC.  Van Eck is hiermee de eerste en enige aanbieder in de markt die hiertoe in staat is. Hoewel een ATP certificaat niet in alle Europese landen verplicht is, geeft het keurmerk wel aan dat de carrosserie aan deze norm voldoet en daarmee een bewezen hoge isolatiewaarde haalt.

Multi-temperatuur koelmachine
De koelmachine op de oplegger is voorzien van een tweetal verdampers. Eén ten behoeve van het bovenste laadcompartiment en één ten behoeve van het onderste laadcompartiment. Hierdoor is het mogelijk om de goederen in de trailer onder verschillende temperaturen te vervoeren.

PIEK geluidscertificaat als optie
De Eckstreme Dubbeldek Trailers kunnen ook geleverd worden met een PIEK geluidscertificaat en dus geschikt voor bevoorrading ’s avonds en in de nacht. Dit wordt bereikt door een geluidsabsorberende coating op de vloer, een geïsoleerde wand die geproduceerd geluid afschermt, een stille laadklep en toepassing van een Carrier koeling met een ingekapselde dieselmotor die onder de tweede laadvloer is gemonteerd. Door bevoorrading buiten de zogeheten venstertijden is 50% reductie van de uitstoot van CO2 mogelijk.

Door hydraulisch beweegbare tussenvloer breder inzetbaar
Het voertuig kan als optie uitgevoerd worden met een hydraulisch beweegbare tussenvloer. Door de hydraulisch beweegbare tussenvloer is de trailer voor een grotere doelgroep inzetbaar. Met de vloer op de laagste stand ontstaat op het bovendek een inwendige laadhoogte van 2.230 mm die tevens gelijk is aan het laaddokhoogte. De maximale hoogte op het onderste dek is 2.387 mm. Door de beweegbare tussenvloer is eveneens een enorme tijdwinst te behalen bij het laden en lossen, die resulteert in een aanzienlijke besparing.

Machinekamer
Tussen de vloer van de zwanenhals en de king-pin-plaat is de ‘machinekamer’ van de oplegger aangebracht. Hier bevinden zich achtereenvolgens:
•    De luchtketels van het rem- en luchtveersysteem
•    De elektronische hoogte-regel-ventielen voor de luchtvering (ECAS)
•    Het roll-stability systeem
•    Het EBS-remsysteem
•    Het PLC-besturingsysteem van de hefvloer
•    De elektro-hydraulische unit van de hefvloer en de laadklep
•    De hydrotank van de hefvloer en de laadklep
•    De accu’s voor de hefvloer en de laadklep
•    De wielkeggen
•    De bergruimte voor de afstandsbedieningkabel

Met behulp van de ingebouwde serviceluik-deurtjes is het voor de service eenvoudig toegang te verkrijgen tot de ‘machinekamer’.

Ladingcapaciteit

twin-deck-cool-grafiek-nl

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw, of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.