Eckstreme Dubbeldek Box voor meer volume én laadvermogen


Van Eck is marktleider in de ontwikkeling en bouw van dubbeldek trailers. Bij de ontwikkeling van de Eckstreme tekent zich, behalve volumevergroting, ook een vergroting van het laadvermogen als tendens af. Daardoor wordt dit type trailer interessant voor steeds meer soorten vervoer. Diverse grote retailbedrijven in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, België en Nederland zetten het Eckstreme Dubbeldek concept steeds vaker  in. Ook postbedrijven gebruiken de Dubbeldek Trailer om kosten te besparen en alle soorten bedrijven die met rolcontainers werken en laadeenheden tot  de 1.80 meter hoog.

Voor veel soorten vervoer inzetbaar
De Eckstreme Dubbeldek Deck Box heeft een maximaal toelaatbare massa van 39 ton (12 ton op de kingpin, 9 ton per as). Bij een eigen gewicht van 10.600 kg resulteert dat in een technisch laadvermogen van 28.400  kg. Het daadwerkelijk laadvermogen is afhankelijk van wettelijke normen, die in Europa per land verschillend zijn. Bij een trekkermassa van 7,5 ton resulteert dit in het Europees vervoer (40 ton gvw) in een maximaal gewicht van circa 418 kg per pallet; in het binnenlands vervoer in Nederland (50 ton gvw) in een maximaal gewicht van circa 530 kilo per pallet.
Dit zijn waarden die voor veel soorten vervoer toereikend zijn. Daarmee komt het gebruik van dubbeldek trailers, en de daaraan gekoppelde voordelen, binnen het bereik van steeds meer bedrijfstakken.

Laad- en losgemak
Van Eck heeft veel aandacht besteed aan de verdere ontwikkeling van het laden en lossen van dubbeldek trailers. De nieuwste versie is standaard uitgerust met een dubbele hydraulische lift, waarvan zich een deel binnen de trailer en een deel buiten de trailer bevindt. De twee liften kunnen tegelijkertijd of los van elkaar worden bediend. De kleine buitenlift, in combinatie met achterdeuren en een deurbrede bovenklep zorgen er voor dat het voertuig goed kan aandokken en dat de dock-shelter keurig winddicht wordt afgesloten. Deze innovatieve oplossing is een uitvinding van Van Eck waardoor het mogelijk is om ook met een Eckstreme Dubbeldek Trailer op een normale wijze aan te dokken zonder dat er een tochtgat tussen oplegger en laadperron ontstaat. De combinatie van liften draagt er zorg voor dat er sneller geladen en gelost kan worden. In de koeleruitvoering betekent dat, dat het ‘koudeverlies’ voor dit soort extreem grote voertuigen minimaal is.
Dit liftsysteem heeft een perfecte zwaartepunt verdeling van het gewicht. Hierdoor is er veel minder slijtage op de glijblokken en de cilinder van het hefgedeelte en is er minder ruimte nodig voor het laaddock. De lift heft vanaf grondniveau tot het niveau van het bovendek. De ophanging is geïntegreerd in het achterportaal.
De Eckstreme Dubbeldek Trailer beschikt over een dwars geplaatste pneumatisch hefbare rollenbaan in de onderste laadvloer, vlak voor de wielkasten. Deze dient om pallets te kunnen laden in de (anders niet bereikbare) ruimte vlak voor de wielkasten.

Hydraulisch gestuurde aslijnen
Voor het gebruik van de Eckstreme Dubbeldek Trailer in de binnensteden of smalle straatjes is het mogelijk om de oplegger te voorzien van 2 hydraulisch gestuurde aslijnen. Hierdoor wordt de oplegger bijzonder wendbaar en wordt er bespaard op bandenslijtage en brandstofverbruik.

Machinekamer
Boven de wielkasten is de ‘machinekamer’ van de oplegger aangebracht. Hier bevinden zich achtereenvolgens:
•    De luchtketels van het rem- en luchtveersysteem
•    De elektronische hoogte-regel-ventielen voor de luchtvering (ECAS)
•    Het roll-stability systeem
•    Het EBS-remsysteem
•    Het PLC-besturingsysteem van de hefvloer
•    De elektro-hydraulische unit van de hefvloer en de laadklep
•    De hydrotank van de hefvloer en de laadklep
•    De accu’s voor de hefvloer en de laadklep
•    De bergruimte voor de afstandsbedieningkabel

Met behulp van de ingebouwde service-luik-deurtjes is het voor de service eenvoudig toegang te verkrijgen tot de ‘machinekamer’.

Ladingcapaciteit

Drukwerk

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw, of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.