Meer vervoeren én kosten besparen met Dubbeldek Trailers

Het wegvervoer staat onder druk. Stijgende brandstofkosten, files en alsmaar strengere overheidsregels maken het voor het wegvervoer steeds moeilijker. Daarnaast wil een sterk toenemend aantal ondernemers maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat onder meer het gebruik van duurzame middelen en het tegengaan van de uitstoot van CO2 inhoudt.
Van Eck heeft met een innovatieve aanpak de Eckstreme Dubbeldek Trailer ontwikkeld die niet alleen kosten bespaart, maar ook behoort tot het meest milieuvriendelijke vervoersconcept dat er momenteel op de markt is.
De Eckstreme Dubbeldek Trailer is een voertuig waarbij er tussen de assen  extra ruimte is gecreëerd en middels een dubbele laadvloerconstructie 60% meer ladingscapaciteit is gegenereerd.

33% reductie op chauffeurskosten, brandstofkosten en tolkosten
Doordat er 60% meer laadeenheden van 1.80 meter hoog kunnen worden vervoerd, reduceren de chauffeurskosten, brandstofkosten en tolkosten. De Eckstreme Dubbeldek Trailer is daarom dé oplossing voor het realiseren van substantieel langere transportkosten. Wij merken dat er steeds meer vervoerders zijn die hun kapitaal slimmer proberen in te zetten en op zoek gaan naar meeropbrengsten. Van Eck kan met haar Eckstreme Dubbeldek Trailer  hier een positieve bijdrage aan leveren.

CO2 reductie van 40% tot 50%
Daarbij is dit voertuig  één van de meest milieuvriendelijke vervoersconcepten die er op dit moment op de markt zijn. Met behulp van een conventionele trailer moet om dezelfde hoeveelheden te transporteren 3 keer gereden worden en met de Eckstreme Dubbeldek Trailer 2 keer. Er zijn dus minder ritten nodig voor dezelfde hoeveelheid lading. Gezien het grote probleem van verkeerscongestie op de Europese wegen is dit een zeer belangrijk thema. De Eckstreme Dubbeldek Trailer kan een CO2 reductie behalen van 40% tot 50% en staat in Nederland vermeld op de milieulijst van 2008 en zijn er subsidiemogelijkheden.

Diverse opbouwmogelijkheden
De Eckstreme Dubbeldek Trailer kan in diverse uitvoeringen gebouwd worden; in plywood (link aanmaken naar Eckstreme Dubbeldek Box), lichtgewicht panelen en als koeler (link aanmaken naar Eckstreme Dubbeldek Cool). Indien door de afnemer gewenst, kan de trailer ook geleverd worden met een PIEK geluidscertificaat. Hierdoor zijn de trailers te gebruiken voor bevoorrading buiten de zogeheten venstertijden, zowel ’s avonds (19.00-23.00 uur) als ’s nachts (23.00-7.00 uur).

Achteruitrijsensoren
Alle Eckstreme Dubbeldek Trailers zijn uitgerust met achteruitrijsensoren. Tijdens het aandokken van het voertuig zorgen de sensoren ervoor dat de oplegger op 10 centimeter nauwkeurig voor het laadperron stopt. Hierdoor worden beschadigingen aan de trailer tot een minimum beperkt.

Veilig voertuig
Tevens worden alle voertuigen standaard geleverd met het anti-kantelsysteem RSS van WABCO. Het RSS-systeem voorkomt dat de carrosserie bij ondeskundig rijgedrag kantelneigingen vertoont. Detectie vindt plaats door het meten van dwarskrachten in het voertuig. Worden de grenswaarden overschreden, dan grijpt RSS in door volautomatisch de remmen op een of meer wielen te bedienen. Proefritten op de testbaan van WABCO in Duitsland heeft de Eckstreme met glans doorstaan. Overigens heeft zich nog nooit een kantelincident voorgedaan met een Eckstreme.
Alle voertuigen in deze productfamilie zijn voorzien van een elektronisch remsysteem en elektronische luchtvering voor een uitstekend en veilig weggedrag. Daarbij is het voertuig door zijn zeer lage vloerhoogte bovendien zeer veilig voor fietsers en voetgangers.

Trailer Innovation Award
De Eckstreme  Dubbeldek Trailer wordt door de transportpers gezien als een belangrijke innovatie op trailergebied. Dat bleek ook bij de uitreiking van de internationale Trailer Innovation Award 2005 op de IAA  in Hannover, waarbij Van Eck met de Eckstreme in de prijzen viel. In de afgelopen jaren hebben wij verschillende uitvoeringen van dit concept in meer dan 14 verschillende Europese landen verkocht en zijn wij voor dit product Europees marktleider.

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.