Eckcellent voor het transport van bloemen en planten

Nederland is hét bloemenland van de wereld.  Via de vier Verenigde Bloemenveilingen Nederland worden per jaar meer dan 11,8 miljard bloemen verhandeld. Dagelijks worden nationaal en internationaal 20 miljoen bloemen vervoerd naar de afnemers of winkels. Het grootste gedeelte van bloemenvervoer  vindt plaats over de weg.

Bij het vervoer van bloemen en planten komt een bepaalde expertise kijken. De waarde van bloemen en planten wordt namelijk ook bepaald door de wijze waarop ze getransporteerd worden. Omdat er in bloemen en planten veel vocht voorkomt, is het belangrijk dat tijdens het transport de luchtvochtigheid in de laadruimte goed wordt geregeld. Hierdoor wordt de ontwikkeling van schimmels en sporen tegengegaan en neemt de houdbaarheid van de producten toe. Naast de luchtvochtigheid is ook de temperatuur en temperatuurverdeling van invloed op de kwaliteit van de goederen. Ook wanneer er sprake is van hoge temperaturen zoals in de zomer, moeten de bloemen in perfecte staat de klant bereiken.

Van Eck heeft vele jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van transportmaterieel speciaal voor het vervoer van bloemen en planten. Daarbij zijn wij uniek in de markt, omdat wij als enige Nederlandse onderneming in de branche onze eigen chassis en carrosserieën maken en standaard koelinstallaties naar wens aanpassen en installeren. De producten kunnen dus geheel naar wens van onze klanten gebouwd worden.

Door hoge isolatiewaarde een hoge kwaliteit bloemen
Van Eck heeft een aantal transportoplossingen ontwikkeld die volledig aansluiten bij de speciale eisen die gesteld worden bij het vervoer van bloemen en planten. Voor de panelen van de geïsoleerde carrosserie maken wij gebruik van polyurethaan en zuivere polyesterhars, die via glasvezel en roving met elkaar zijn verbonden (het zgn. nat-in-nat-procedé). Door het nat-in-nat procedé kan een zeer hoge isolatiewaarde worden gegarandeerd die uniek is in de markt. Daarbij zijn de panelen die wij gebruiken gesloten. Dit houdt in dat de panelen ook aan de kopse kanten gesloten zijn. Bij niet gesloten panelen kan er vocht in de panelen komen waardoor de carrosserieën kapot gaan en ook de isolatiewaarde sterk achteruit gaat. Onze gesloten panelen garanderen dus een zeer hoge isolatiewaarde waardoor de kwaliteit van de bloemen en planten onder alle omstandigheden optimaal blijft.

Optimale beladingsgraad van Deense of CC karren
Voor een bloemen- en plantenvervoerder is de beladingsgraad van het voertuig een vereiste. Voor het gebruik van Deense karren of CC karren heeft Van Eck diverse oplossingen die een optimale laadcapaciteit geven. Van Eck heeft een transportoplossing waarbij het mogelijk is om 49 Deense karren te vervoeren en een oplossing waarbij 50 Deense karren geladen kunnen worden.

Opties voor snel en efficiënt gebruik van het transportmaterieel
Door de jarenlange opgebouwde ervaring kan Van Eck u van diverse adviezen voorzien hoe het transportmaterieel zo efficiënt mogelijk in te zetten. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om een ander type retourlading mee te nemen. Van Eck heeft bijvoorbeeld meerdere voertuigen gebouwd die de klant kan inzetten voor zowel  luchtvracht als voor bloementransport. Om snel te kunnen laden en lossen kan een bloemencombinatie ook geleverd worden met een speciaal ontwikkeld doorlaadsysteem. Zo bespaart u tijd en kunt u uw klanten voorzien van een snelle service.

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.