Dé LZV combinatie voor distributievervoer zónder dolly!


Een LZV combinatie die aansluit bij de praktijk van distributievervoerders
Voordat Van Eck de Urban ECKO CO2MBI ontwikkelde, heeft zij eerst geluisterd. Geluisterd naar de wensen en behoeften van transporteurs in het distributievervoer. Dit heeft er in geresulteerd dat zij de markt een transportoplossing kan bieden die feilloos aansluit bij de praktijk van het distributievervoer: de Urban ECKO CO2MBI, een LZV combinatie voor distributievervoer zónder dolly.

Met behulp van een LZV combinatie bestaande uit 2 cityopleggers van 10.650 mm kan de transporteur met deze transportoplossing lange afstanden rijden én de voertuigen los inzetten voor stadsdistributie.

De Urban ECKO CO2MBI is naast de combinatie van 2 x 10.650 mm cityopleggers ook te verkrijgen in de uitvoering van twee opleggers met de maten 9.500 mm en 11.850 mm en in de uitvoering van twee opleggers van 8.235 mm en 13.600 mm.

Urban ECKO CO2MBI: 2 x 10.650 mm cityopleggers
1 LZV - 10650 + 10650 GEKOPPELD

2 LZV -10650 +10650- LOSGEKOPPELD

Urban ECKO CO2MBI: 1 x 9.500 mm en 1 x 11.850 mm
3 LZV 9500+11850 GEKOPPELD

Urban ECKO CO2MBI: 1 x 8.235 mm en 1 x 13.600 mm
4 LZV - COMPLEET 8235+13600

Dé innovatie: een schuifbaar (gestuurde) assensysteem
Met behulp van een schuifbaar (gestuurde) assensysteem op het voorste voertuig is het mogelijk om van 2 cityopleggers een LZV combinatie te maken. Het gebruik van een losse dolly wordt hierbij overbodig. Voor een optimale gewichtsverdeling beschikt de voorste cityoplegger over 3 assen.

De voorste as is een starre as die automatisch liftbaar is. In de uitgeschoven / LZV stand rijdt de vervoerder met drie assen. In de ingeschoven stand rijdt de vervoerder automatisch met 2 assen.

De tweede as betreft een naloopas. Vanwege de stabiliteit blokkeert deze as boven 35 km per uur in  de uitgeschoven/ LZV stand automatisch. In de ingeschoven stand blokkeert deze as automatisch.

De derde as is voorzien van een gedwongen gestuurde fusee as. In de uitgeschoven en ingeschoven stand stuurt deze as eveneens in de achteruitrijstand. Het voertuig is voorzien van een gedwongen fusee besturing en geeft hiermee veel stabiliteit bij dwarskrachten bijvoorbeeld bij het rijden in een bocht.

Boven de derde as zit een koppelschotel die verlaagd is aangebracht. Deze heeft dezelfde schotelhoogte als het trekkende voertuig.

Gestuurde assysteem op de achterste cityoplegger
De achterste cityoplegger beschikt totaal over twee assen. De voorste as betreft een starre as. Op wens van de klant kan deze eventueel ook liftbaar uitgevoerd worden. Om ruim binnen de draaicirkel te blijven is de achterste as uitgevoerd met een gedwongen besturing.

Door slimme stuursystemen minder schade en een laag bandenslijtage
Door het slim ontwikkelde stuursysteem op de twee voertuigen is het voor de distributievervoerder mogelijk om zonder problemen op plaatsen te komen waar weinig ruimte is, zoals bijvoorbeeld in binnensteden. De kans op schade wordt hiermee sterk gereduceerd en de bandenslijtage zo laag mogelijk gehouden.

Door hoog volume minder kosten en een hoge CO2 reductie
Met de Urban ECKO CO2MBI kan de vervoerder in één keer twee cityopleggers meenemen in plaats van één cityoplegger. Dat betekent dat de transporteur voor het vervoer van 84 rolcontainers met een losse cityoplegger maar liefst 2 keer moet rijden en met dit voertuig slechts 1 keer.

Door dit hoge volume brengt Urban ECKO CO2MBI een groot aantal voordelen met zich mee. Het levert een gigantische besparing op chauffeurskosten, brandstofkosten en een CO2 reductie van circa 30%.

Minder rangeertijd met 2 voertuigen i.p.v. met 3 voertuigen
In tegenstelling tot LZV combinaties met gebruik van een losse dolly bestaat de Urban ECKO CO2MBI door het uitschuifbare assenstel uit twee voertuigen en niet uit drie voertuigen. Met behulp van twee voertuigen bespaart de vervoerder veel rangeertijd. Tevens hoeft er geen losse dolly achtergelaten te worden en later weer opgehaald.

Extra veiligheid en snelheid bij aan- en afkoppelen vanwege PLC besturing
Bij de ontwikkeling van de Urban ECKO CO2MBI is er veel aandacht besteed aan de veiligheid van het voertuig én de snelheid van het aan- en afkoppelen van het achterste voertuig. Het gehele systeem van in- en uitschuiven is vanuit de cabine door middel van een PLC volledig bestuurd. Ook het ontgrendelen en het vergrendelen is volledig automatisch te besturen, alsmede het in- en uitbewegen van de steunpoten en het volledig automatisch ver- en ontgrendelen van de luchtkoppelingen en electriciteits- en ABS-verbindingen. Dit betekent dat de chauffeur bij geen enkele handeling uit de cabine hoeft uit te stappen en hij extra snel kan aan- en afkoppelen. Daarbij wordt veiligheid van de chauffeur optimaal gegarandeerd.

Minimaal aantal assen
Bij de ontwikkeling van de Urban ECKO CO2MBI is sterk gekeken naar het gebruik van een minimaal aantal assen. In totaal beschikt de Urban ECKO CO2MBI met 2 cityopleggers over 5 assen. De andere twee varianten beschikken over een totaal van respectievelijk vier en vijf assen.

Hoog netto laadvermogen
Bij de ontwikkeling van de Urban ECKO CO2MBI is eveneens sterk gekeken naar een zo hoog mogelijk netto laadvermogen. Het netto laadvermogen van beide cityopleggers (op basis van 2 assen) ligt op ongeveer 16.500 kg. Bij gebruik van 3 assen ligt dit uiteraard hoger.

Laadklepsystemen
Beide cityopleggers kunnen worden voorzien van laadkleppen. De achterste cityoplegger kan uitgevoerd worden met een achtersluit- of een onderschuiflaadklep. De voorste oplegger kan uitgevoerd worden met een portaallift. Vanwege onze dubbeldektrailers hebben wij veel ervaring met toepassing en gebruik van portaalliften.

Snel laden en lossen mbv een doorlaadsysteem
Voor het snel laden en lossen kan de Urban ECKO CO2MBI uitgevoerd worden met een doorlaadsysteem. De koelmachine op het kopschot wordt dan vervangen door een undermounth koelmachine. Het laadklepplateau van de lift van de voorste oplegger kan dan gebruikt worden als overrijdplateau.

Koeluitvoering met PIEK certificaat én hoge isolatiewaarde
De Urban ECKO CO2MBI is uitvoerbaar in diverse opbouwmogelijkheden: een koeluitvoering voor vervoer van geconditioneerde goederen of een plywoodopbouw voor droge goederen.

De Urban ECKO CO2MBI in een geconditioneerde uitvoering beschikt over een hoge isolatiewaarde. De carrosserieën bestaan uit een gepatenteerde constructie waarbij alle versterkingen geheel uit kunststof zijn vervaardigd. Dit sluit thermische verbindingen tussen binnen- en buitenzijde volledig uit. Zo is een goede isolatiewaarde gewaarborgd, ook na jarenlang gebruik. Hierdoor wordt energie bespaard, wat de exploitatie én het milieu ten goede komt.
Bij het inzetten van de Urban ECKO CO2MBI in nachtdistributie kan het voertuig geleverd worden met een PIEK certificaat. Beide opleggers kunnen uitgerust worden met een koelmachine op het kopschot.

Duurzaam voertuig
De Urban ECKO CO2MBI is gebouwd met duurzame materialen. Door toepassing van duurzame materialen gaan de trailers zeer lang mee. Dit leidt ertoe dat de besparing op de totale kosten gedurende de hele levensduur van de trailer de iets hogere investeringskosten veruit overstijgt. Bovendien betekent een lange levensduur minder gebruik van relatief schaarse grondstoffen, wat beter is voor het milieu.

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen  kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw, of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.