Eckspressive 7 reduceert CO2 en bespaart op uw kosten


7-palletoplegger of 7-palletkombinatie

Luchtvrachtpallets zijn er in diverse maten. Speciaal voor het vervoer van lowerdeckpallets in combinatie met maindeckpallets en jumbopallets heeft Van Eck in samenwerking met luchtvrachtvervoerders en een luchtvaartmaatschappij een 7-palletoplegger en 7-palletkombinatie ontwikkeld: de Eckspressive 7. In 1982 ontwikkelde Van Eck de eerste 7-palletkombinatie en een jaar later de 7-palletoplegger. Omdat de vraag naar CO2 reduceerden en kostenbesparende voertuigen sterk is toegenomen, kwam Van Eck in 2005 en 2008 met een vernieuwde versie van de twee voertuigen op markt.

De Eckspressive 7 betreft een zwanenhals mega oplegger met een hoogte achter de zwanenhals van 3.250 mm. De oplegger is uitgerust met drie hydraulische beweegbare tussenvloeren en een automatisch laad- en lossysteem. Hierdoor is het mogelijk om 7 luchtvrachtpallets te vervoeren in één voertuig. Door de drie onafhankelijk van elkaar beweegbare tussenvloeren kunnen er ook 4 maindeckpallets of jumbopallets vervoerd worden met op de zwanenhals een maindeckpallet tot 2.780 mm hoog. Het voertuig is hiermee multifunctioneel inzetbaar en kan de vervoerder per rit bepalen of er 4, 5, 6 of 7 luchtvrachtpallets vervoerd moeten worden.

Door een slimme constructie wordt het volautomatische rollenbaansysteem twee keer gebruikt om de luchtvrachtpallets op de onder vloer en tweede vloer te kunnen laden en lossen De bovenvloer valt in de ondervloer zodat er van het rollenbaansysteem gebruik gemaakt kan worden. De beweegbare vloer direct achter de zwanenhals beschikt over twee liften boven elkaar die pneumatisch aan elkaar vergrendeld kunnen worden. Een van deze twee liften  zorgt er voor dat de rollenbaansectie van de ondervloer gelift kan worden waardoor er ook op de zwanenhals volautomatisch een luchtvrachtpallet geladen en gelost kan worden. Het geheel is voldoet aan de Lufthansa-Norm en is volledig computergestuurd.

Door de 43% meer volume zijn er dus minder ritten nodig voor dezelfde hoeveelheid lading, wat een aanzienlijke besparing betekent van arbeid, tolkosten en brandstof. Het laatste heeft ook 43 % minder CO2 uitstoot tot gevolg.

Voor 28 luchtvrachtpallets rijdt een vervoerder met een conventionele mega trailer maar liefs 7 keer en met een Eckspressive 7 maar liefst 4 keer!

Advies op maat?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u een voorsprong kunt nemen in uw logistieke dienstverlening. Voor meer informatie of vragen over onze transportoplossingen  kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop nieuwbouw, of laat met behulp van het contactformulier uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.