Ons bedrijfsprofiel

Van Eck is een Nederlands familiebedrijf dat in 1912 werd opgericht. Binnen de gehele Van Eck organisatie werken ongeveer 150 mensen aan de bouw en het onderhoud van de modernste wegtransportmiddelen. Op de vestiging in Beesd worden alle nieuwe voertuigen ontwikkeld en geproduceerd en op de vestigingen in Lexmond en Schiphol vindt onderhoud, reparatie en schadeherstel plaats. Alle geleverde producten worden geheel naar de wensen van de klant ontworpen en geproduceerd. Onze productlijn bestaat uit opleggers, aanhangwagen en motorwagens. Per jaar worden ongeveer 500 custom-made voertuigen afgeleverd.

Onze organisatie heeft alle disciplines van research tot en met productie en aftersales in eigen huis. Van Eck is uniek in de markt omdat zij als enige Nederlandse onderneming in de branche haar eigen chassis en carrosserieën maakt en standaard koelinstallaties naar wens aanpast en installeert. Hierdoor is Van Eck in staat om snel in te spelen op veranderingen in de markt. Vanwege onze creativiteit en 3D engineering hebben we zowel een sterke thuismarkt als exportpositie. Meer dan 55% van onze producten worden verkocht buiten Nederland in meer dan 14 Europese landen.

De voertuigen van Van Eck zijn het resultaat van de consequente innovatiestrategie. Rode draad hierbij is onze continue drang naar vergroting van het laadvolume en CO2 reducerende transportoplossingen. Mede door toepassing van nieuwe technologieën helpt Van Eck vervoerders tegemoet te komen aan zowel economische eisen als aan de steeds strengere regelgeving en maatschappelijke druk op milieugebied. Daarbij heeft Van Eck de overtuiging dat de zorg voor het milieu een duurzame plicht is tegenover toekomstige generaties. Deze overtuiging vormt een belangrijke leidraad bij de activiteiten van de Van Eck Group.

Door toepassing van duurzame materialen gaan onze voertuigen zeer lang mee. Dit leidt ertoe dat de besparing op de totale kosten gedurende de levensduur van de trailers de iets hogere investeringskosten veruit overstijgt. Bovendien betekent een lange levensduur minder gebruik van relatief schaarse grondstoffen, wat beter is voor het milieu.