Dubbeldeck Luchtvracht Trailer voor klant uit Japan!

Dubbeldeck Luchtvracht Trailer voor klant uit Japan!
Van Eck levert een op maat gemaakte Dubbeldeck Luchtvracht Trailer voor Trans Web Co, Ltd in Japan. Een bijzondere innovatie die niet eerder op de wereldwijde transportmarkt te zien is geweest.

Trans Web Co, Ttd en Van Eck kwamen 6 jaar geleden met elkaar in contact. 2 jaar geleden legde Trans Web bij Van Eck de vraag neer een voertuig te ontwikkelen waarmee zoveel mogelijk luchtvrachtpallets getransporteerd en snel geladen en gelost kunnen worden. Het ontwerp moest solide en duurzaam zijn en voldoen aan de Japanse wetgeving. Belangrijke doelstelling was de 60% minder CO2 uitstoot.

Laadcapaciteit van 13 AKE luchtvrachtcontainers
Van Eck ontwikkelde voor Trans Web een dubbeldecktrailer met een twee-assige onafhankelijke wielophanging. De trailer is voorzien van een plywood opbouw die zelfdragend is, en is uitgerust met een volledig geïntegreerd rollenbaansysteem. De oplegger heeft een inwendige hoogte van 3.470 mm en een lengte van 13.550mm. Vanwege het doublestock laadsysteem kan lading van maximaal 1.670mm dubbel geladen worden. Het voertuig biedt hiermee ruimte voor maar liefst 13 AKE luchtvrachtcontainers van 1.630 mm hoog of 4 lowerdeckpallets met 5 AKE containers.

Snel laden en lossen door automatisch rollenbaansysteem én hydraulisch hefplateau
De tussenvloer en de ondervloer zijn voorzien van beproefde Van Eck rollenbanen welke voldoen aan de IATA norm. Deze rollenbanen zijn voorzien van twinrollen met een totale breedte van 109 mm, hebben een extreem hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. Het ontwerp van de rollenbanen is zo opgezet dat voorkomen wordt dat vuil zich kan ophopen tussen de bewegende delen in de rollenbanen.Daarbij is de tussenvloer uitgerust met een automatisch laad/los systeem. Om te kunnen laden lossen is de oplegger tevens voorzien van een hydraulisch hefplateau met een afmeting van 3.200 mm lang x 2.440 mm breed met een hefvermogen van 3.000 kg. Hiermee kunnen de containers vanaf de dolly’s of laaddocks automatisch geladen en gelost worden. Het gehele laad- los systeem is op afstand radiografisch te bedienen. De oplegger is geheel zelfsupporting en kan vanaf de luchthaven dolly’s zelf laden en lossen. Het maximaal toelaatbaar gewicht voor dit voertuig, dus de combinatie van de trekker, de trailer en de lading, is 38.000 kg.

Japanse wetgeving
Voor Van Eck was de ontwikkeling van dit voertuig een enorme uitdaging aangezien er rekening gehouden moest worden met de mogelijkheden binnen Japanse wetgeving. De maatvoeringen en de technische keuringseisen in Japan zijn geheel anders dan in Europa. Voorbeeld daarvan is dat de maximale uitwendige hoogte in Japan beperkt is tot 3.800 mm in plaats van de 4.000 mm in Europa. Ook zijn er strengere eisen met betrekking tot de breedte van de trailer. Deze mag slechts 2.500 mm in plaats van 2.550/2.600 mm zijn. Daarbij moesten de engineers rekening houden met een andere wielbasis en remberekeningen. Zonder de wetgeving uit het oog te verliezen is het Van Eck wederom gelukt om de maximale laadcapaciteit te realiseren en de klant een voertuig te leveren die hen een voorsprong oplevert in hun logistieke dienstverlening.

Pionier in Japan
Trans Web Co, Ttd is een zeer vooruitstrevend transportbedrijf. In opdracht van Hirano Logistics Corporation, een pionier op het gebied van luchtvracht transport in Japan, gaat Trans Web met dit voertuig in het Metropolitan district tussen de twee internationale luchthavens Haneda en Narita Airports dagelijks een grote hoeveelheid luchtvrachtpallets vervoeren.
De oplegger wordt compleet met Scania trekker geleverd. In maart gaan er weer twee van deze opleggers op de boot naar Tokio in Japan.