15 luchtvracht trailers voor Brinkman Trans Holland

Afgelopen week leverde Van Eck de eerste luchtvrachtkoeltrailers van een order van 15 stuks aan Brinkman Trans Holland. De 3 assige koelopleggers zijn uitgevoerd met rollenbaansysteem, een laadklep en een ATP certificaat type FRC. Het voertuig is tevens voorzien van een Thermo King koelmachine type SLX-e 300-50.

Gunstige CO2-footprint

Brinkman uit Emmen gaat met de voertuigen bloemen en planten in combinatie met luchtvracht vervoeren. Daarom is het voertuig, naast een rollenbaansysteem in de vloer, voorzien van 5 blokkeerrails die in de vloer en tegen het dak zijn aangebracht. Hierdoor kan Brinkman het voertuig efficiënt inzetten en wordt de CO2-footprint van de keten gunstig beïnvloed.

Hoge isolatiewaarde ATP certificaat type FRC

Brinkman Trans Holland is een innovatieve logistieke dienstverlener en heeft een lange staat van dienst in het geconditioneerde transport. Daarom weet Brinkman als geen ander aan welke eisen het materieel dient te voldoen om de goederen onder de beste condities bij de klant af te leveren. Een belangrijk criterium voor het materieel is de isolatiewaarde. Brinkman heeft voor Van Eck gekozen omdat zij, vanwege de hoge isolatiewaarde van de carrosserie, in staat is om voertuigen te leveren met een rollenbaansysteem in combinatie een ATP certificaat type FRC.

TÜV XL certificaat voor ladingzekering

Brinkman heeft veiligheid binnen haar organisatie hoog in het vaandel staan. Het safetybeleid schrijft daarom voor dat de 15 nieuwe voertuigen allemaal voorzien zijn van een certificaat volgens de norm DIN EN 12642 Code XL. Deze certificering stelt Brinkman in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken. Dit levert veiligheid op en een tijdwinst op bij het laden en lossen.

Laadcapaciteit voor 4 luchtvrachtpallets of 43 Deense containers

Met de 15 luchtvrachtkoeltrailers kan Brinkman per voertuig 4 luchtvrachtpallets met een maximale hoogte van 2.70 meter vervoeren of 43 Deense bloemencontainers.